poczytajmimamo
Temat: ALERGIE I AZS
...jej zawierają:
przedojrzałe owoce i warzywa, lerzace parę dni produkty, wszelkie produkty zamknięte, przetworzone, avocado, figi, piwo, wino, wątróbki, sery szczególnie te twarde i dojrzewające, szpinak, kapusta, wieprzowina, ryby, wedliny i kiełbasy, bekon, króliki, zające, kozy, soja, mleko, kakao, orzechy, pomidory, ananasy, banany, truskawki, poziomki, pokrzywa, indyk, gęś, kaczka.
Dowiedziałam się również, ze małe alergątka nie mogą jeśc wywarów mięsnych po mimo, ze nie są uczulone na nie. Szkodliwe, alergizujące i toksyczne białka uaktywniają się właśnie w wywarze podczas gotowania mięsa, "uwalniają się". Oprócz tego alergikom uczulonym na mleko wołowinę, mięso kozie, i cielęcinę powinno się podawać dopiero po 1rż, a najlepiej po 2-3r.ż gdy dziecko już wyrośnie z alergi. Tyczy się to wszelkich potencjalnych silnych...
Źródło: wege.dzieciak.pl/viewtopic.php?t=2517
zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plartnat.opx.pl