poczytajmimamo

Temat: dobór win do potraw...
...BARDOLINO CLASSICO * VALPOLICELLA CLASSICO * CHIANTI * RIOJA CRIANZA * BEAUJOLAIS NOUVEAU * BEAUJOLAIS VILLAGES * BEAUJOLAIS FLEURIE * SAVIGNY LES BEAUNES ŚREDNIE: * Pozostałe CRUS BEAUJOLAIS * CHATEAUNEUF DU PAPE (grenache) * GIGONDAS * VACQUEYRAS * CHIANTI CLASSICO RISERVA * ROSSO DI MONTALCINO * DOLCETTO D'ALBA * VALPOLICELLA RECIOTO AMARONE * BORDEAUX (SAINT EMILION, POMEROL) * NUITS SAINT GEORGES * POMMARD * ALOXE CORTON * GEVREY CHAMBERTIN * FITOU * COTEAUX DU LANGUEDOC * SAINT CHINAN CIĘŻKIE: * BAROLO * BARBARESCO * NEBIOLO D'ALBA * BORDEAUX (MARGAUX, PAUILLAC, SAINT ESTEPHE) * CHATEAUNEUF DU PAPE (syrah) * HERMITAGE * SAINT JOSEPH * CROZES HERMITAGE * CABERNET SAUVIGNON z Chile * CABERNET SAUVIGNON z Connawara lub inne australijskie * TANNAT z Urugwaju * CAHORS * SHIRAZ z Nowego Świata smacznego
Źródło: hydepark.net.pl/viewtopic.php?t=5400



Temat: Piwniczka do przechowywania win
...kuchni również regały na wino. Jakie wina czerwone powinno się mieć w zapasie? Znane gatunki lub typy, niezbyt drogie, na przykład zwykłe wina, różowe, chianti, beaujolais, Kalterersee, niedrogie CĂ´tes du RhĂ´ne, wina hiszpańskie i gatunki z krajów zamorskich. Wina na niedzielę: Spätburgunder, Bordoeaux, Fronsac, Dolcetto, Lagrein, Chianti classico. Wina na specjalne okazje: Wysokiej klasy burgundy ( Aloxe-Corton,Clos de Vougeot), Bordeaux,Pomerol, wina toksańskie, wina wyborowe z Nowego Świata (Kalifornia, Australia) Dla koneserów Czerwone wina musujące, niemieckie Auslese, Beerenauslese i Trockenbeerenauslese, wzmocnione wina słodkie(Vintage Porto, Single Quinta Vintage), Regent, MarĂŠchal Foch.
Źródło: forum.muratordom.pl/showthread.php?t=2755


  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • artnat.opx.pl
  • Szablon by Sliffka (© poczytajmimamo)